Vakfotograaf

Jan Jong (Alkmaar, 1959) is als kind al gefascineerd door fotografie. Na het afronden van zijn technische beroepsopleiding in 1978 komt zijn jeugddroom uit, als hij als beroepsfotograaf zijn eerste ‘platen’ schiet.

Pionier in digitale fotografie

Twintig jaar lang fotografeert hij in dienst van Wick Natzijl voordat hij in 1998 start met jjfoto, zijn eigen bedrijf in fotografie en beeldproductie. Met een scherp oog voor innovatie en nieuwe ontwikkelingen behoort hij tot de landelijke pioniers in de omslag van analoge naar digitale fotografie.

Nieuwsfotografie

In zijn werk als nieuwsfotograaf is Jan Jong wars van beeldmanipulatie. Credo: zo veel mogelijk registreren en zo min mogelijk regisseren om ‘de waarheid’ zo goed mogelijk te vangen. In de loop van de jaren legt hij talloze nieuwsgebeurtenissen, evenementen, concerten, voorstellingen en mensen vast voor evenzovele kranten, websites en andere nieuwsmedia, in Noord-Holland en daarbuiten.

Fotografie voor de zakelijke markt

Hij bedient het Noordhollands Dagblad, De Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de NOS, het ANP en regionale kranten en weekbladen. Daarnaast verbreedt hij zijn scope al snel naar andere delen van de zakelijke markt. Hij werkt in opdracht van bedrijven, communicatie- en reclamebureaus, overheid, non-profitorganisaties, (grote) uitgeverijen, brancheorganisaties en particulieren. Door zijn ruime ervaring voelt Jan Jong feilloos aan wat de bedoeling is en werkt hij snel en efficiënt. De communicatie met de mensen voor zijn lens verloopt professioneel, vriendelijk en soepel. En ook in de vakfotografie is het realisme als grondgedachte zijn uitgangspunt: geen trucjes, geen fratsen, maar pure fotografie, met de ouderwetse doka in het achterhoofd.

Alkmaar

Standplaats van jjfoto is Alkmaar, werkterrein is geheel Nederland.

Voorbeelden

Voorbeelden zien? Dat kan hier.